Biografie

MIRJAM TMirjam Karres (1972) kreeg haar eerste lessen van haar moeder, de pianiste Ariane Karres-Veelo. Vanaf 1991 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Zij vervolgde haar studie bij Mila Baslawskaya voor kamermuziek.
Cursussen volgde ze bij o.a. Gyorgy Sebök, John Perry en speciaal voor liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Elly Ameling.
In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-pianoduo waarmee ze in 1995 een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. In mei 2000 nam Mirjam deel aan het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het  6 weken durende Manchester Music Festival in Vermont-USA.
In 2004 werd zij geselecteerd om een workshop muziektheater te volgen bij Orkater o.l.v. Gijs Scholten van Aschat en Vincent van Warmerdam. In het seizoen 2003/2004 speelde en acteerde zij in de muziektheaterproductie ‘Assepoes’ van Het Filiaal. In 2007 speelde zij wederom mee in een productie van het Filiaal, dit keer met het succesvolle ‘Katharina Katharina’.Vele voorstellingen volgden in Nederland en België.

Momenteel treedt zij regelmatig solistisch op ook in samenwerking met verschillende dichters zoals Bas Belleman,Tsead Bruinja (genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012). In September 2012 ging het Festival de Vuurdoop in Spaarndam van start waar Mirjam mede oprichtster van is en tevens de artistieke verantwoordelijkheid over heeft. In mei 2012 speelde ze met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest het tweede pianoconcert van S. Rachmaninoff o.b.v. Dick Verhoef. In November 2015 speelde Mirjam wederom met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest, dit keer met het pianoconcert van R. Schumann.
Sinds september 2013 treedt Mirjam regelmatig op met Carel ter Linden in het literaire programma ‘Om een zin’ waar gedichten en solowerken uit de pianoliteratuur elkaar afwisselen. Al meer dan 45 concertpodia deden ze aan in Nederland. Het programma loopt ook volgend seizoen weer door met concerten in verschillende provincies.